Monday, June 25, 2012

Alanya’dan Olimpiyat biletini kapan Norveçliler oldu.





Alanya’da dün tamamlanan CEV Continental Cup Final müsabakalarının birincisi Norveç takımı oldu. Finalde Hollandaya karşı altın sette kazanan Norveçliler, Londra Olimpiyatlarında mücadele etmeye hak kazandılar.



Alanya Galip Dere Paljı’nda oynanan turnuvanın final maçları müthiş bir çekişmeye sahne oldu. 




Finalin ilk maçında Horrem-Eithun (NOR) ikilisi , Boersma-Spijkers (HOL) karşısında 2-0 (23-21, 22-20) galip gelerek final serisinde durumu 1-0 yaptı.



Daha sonra Hollanda takımları Skarlund-Spinnangr (NOR) karşısında iki maç birden kazanarak durumu 2-1 lehlerine çevirdiler.



Finalin dördüncü maçında ise yine heyecan vardı. İlk seti Norveçli Horrem-Eithun karşısında 21-18 kazanan Hollandalı Brouwer-Meeuwsen takımı oldu. 



İlk setten sonra geri dönen Horrem-Eithun ikilisi, ikinci seti 21-19, tie break setini de 15-13 kazanarak , final mücadelesini altın sete taşımayı başardı.



Altın sette Norveçten Horrem-Eithun ve Hollandadan Boersma-Spijkers takımları karşılaştılar. Son sayıya kadar başa baş giden seti 16-14 kazanan Norveç takımı büyük bir başarıya imza atarak Londra Olimpiyatları vizesini aldı. Maçtan sonra Norveç ekibinin yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.






Turnuvadan 2. ayrılan Hollanda takımı ve 3. ayrılan Polonya takımı da Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Dünya Kupası Olimpiyat Eleme Turnuvası’na katılmaya hak kazandılar.

No comments: