Tuesday, June 14, 2011

SWATCH FIVB World Championships 2011 Notlarim-1 / 13.06.2011














Basin olarak ilk kez yeraldigim Fivb Dunya Sampiyonasinda,“Welcome Area”da akreditasyon yaptirdiktan hemen sonra 2004 ve 2008”in Olimpiyat altinli kizlari, Kerri Walsh ve Misty May-Treanor ile karsilastim.Tabii, ilk kez gordugum bu muhtesem takimla cok kisa sohbetin ardindan fotograf cektirmeyi ihmal etmedim.



Sampiyonanin ilk gun maclarina gelicek olursak;



Izledigim ilk macta Nick Lucena-Matt Fuerbringer (USA) ikilisi Brezilyali Thiago Santos Barbosa –Harley Marques karsisinda gercekten guzel bir oyun ortaya koydu.Ozellikle Thiago"nun uzerine attiklari servislerde etkili olan Amerikali ikili, mucadeleden 2-0 (21-14, 21-17) galip ayrildi.



Sampiyonanin ilk tie-break ile sonlanan macinda buyuk heyecan yasandi.Milli Takimimizdan Selcuk-Volkan ikilisini sezonun ilk ayagi olan Brasilia”nin on eleme 3. turunda yenen Brezilyali Benjamin Insfran -Bruno Oscar Schmidt ikilisi, Ispanya”nin ikinci takimi diyebilecegimiz Raul Mesa-Inocencio Lario karsisinda 2-1 (15-21, 21-18, 23-21) kazandi.Bu macin son seti oldukca heyecanli gecti.Ayruca Selcuk-Volkan ikilisinin Pekin Grand Slam ayaginin on elemelerinda Mesa-Lario ikilisine karsi 2-0 kazandigini hatirlatalim.



Yine iki Alman takiminin karsilastigi ve Klemperer-Koreng ikilisinin, Erdmann-Matysik”I 2-1 yendigi mac ilk gunun tie-break seti cekismeli gecen bir diger maciydi maciydi. (7-21, 21-15, 16-14)



Bir diger tie-break le sonlanan macta, genc Rus takimi Semenov-Koshkarev, Isvicrelilerinin plaj voleybolunda bir zamanlarin efsane ismi M.Laciga ve bu seneki partneri Weingart karsisinda 2-1 (17-21, 21-17, 22-20) galip gelmeyi basardi.



Bayanlarda bir numarali takim olan Brezilyali Juliana Felisberta Silva-Larissa Franca ikilisi ilk macinda , Italyan Orsi Toth-Benazzi ikilisini rahat bir mac sonunda 2-0 (21-7, 21-9) yendi.Julina”nin gecen hafta Pekin”den kalan sag el bilegindeki sakatlik ise devam ediyor. Mucadeleye bandajla cikan ve sag elini fazla zorlamadigi hissedilen Juliana”nin bu sakatligi umarim sampiyonanin onumzdeki maclarinda Bezilyali ikiliye problem yaratmaz.Swatch Fivb Dunya Sampiyonalarinda gumus ve bronz madalyasi bulunan ikilinin bu sampiyonada bayanlarda altin madalyanin en favori ekibi oldugunu belirtelim.



Erkeklerde Italyan takimi Nicolai-Martino, Letonyali Samoilovs-Sorokins ikilsini kendi seyircisinin de destegi ile yenmeyi basardi.Letonyali Samoilovs mactan sonra yaptigi konusmasinda; performaslarindan memnun olmadigini Pekin”den ancak dun gelebildiklari icin biraz yorgun olduklarini ve oyunlarinin ancak %50 sini sahaya yansitabildiklarini soyledi.



Gunun erkeklerde son maci, iki Amerikan takimini karsi karsiya getirdi.Turnuvanin 1 numarali takimi Phil-Dalhausser –Todd Rogers ne yazik ki sampiyonaya iyi bir baslangic yapamadi.Amerikali ikili Casey Jennings ve Kevin Wong karsisinda sahadan 2-0 yenik ayrildilar.Bu macla ilgili iki onemli not dan ilki, Phil”in Pekin “de yasadigi sol ayak bilegindeki sakatlik ne yazik ki devam ediyor.Mucadeleyi adeta sekerek oynayan Phil icin onumuzdeki maclar zor gececege benziyor.Kendisi gerekli tibbi mudahalenin yapildigini ve yanlizca dinlenmeye ihtiyaci oldugunu soyluyor.Ikinci not ise mucadelenenin ilk setinde Casey-Wong ikilisi 21-20 onde iken bas hakemin Phil”in attigi pasa tasima dudugu calmasiyla Phil-Todd ikilisi seti kaybetti ve Todd Rogers uzun sure bas hakeme itiraz ederek sitemlerde bulundu .Bunun uzerine kirmiz kart goren Todd, partneri Phil ile birlikta 2. sete iyi baslayamadi ve bu seti farkli kaybettiler.Mactan sonra da Todd”un hakemlere isyani ve ofkesi devam ediyordu.







No comments: