Friday, June 17, 2011

SWATCH FIVB World Championships 2011 ucuncu gun erkek maclari / 15.06.2011







Sampiyonanin ucuncu gununde erkeklerde grup maclari devam etti.


Gunun acilis macinda, son uc senenin Avrupa sampiyonu Hollandali Nummerdor-Schuil ikilisi Brezilyali Benjamin Insfran-Bruno Oscar Schmidt karsisinda 2-0 (21-14, 21-18) kazanarak grubunda birincilik icin avantaj sagladi. Mactan sonra Schuil”in gorusleri soyleydi:
“Brezilya takimlarina karsi oynamak her zaman zordur fakat biz bugun kolay kazandik. Sanirim bu galibiyetle gucumuzu ve sampiyonaya ne kadar iyi hazirlandigimizi gosterdik.”


Erkeklerde gunun ikinci maci surpriz sayilabilecek bir sonucla noktalandi.Gecen Ocak ayinda Aalsmeer”de duzenlenen kapali CEV C&S turnuvasinda Milli Takimizdan Selcuk-Volkan ikilisinin bronz madalya mucadelesinde yendigi Hollandali Boersma-Spijkers ikilisi, sampiyonanin guclu Brezilya takimlarindan Ricardo-Marcio karsisinda galip geldi.Ilk seti 21-12 kaybetmesine ragmen muthis bir geri donus yasayan Hollandali ikili, ikinci seti 21-17, tie-break setini de 15-10 kazanarak gruptan cikmak icin umitlendi.


Dun, genc Rus takimi Semenov-Koshkarev karsisinda kaybeden Ispanyol Herrera-Gavira ikilisi, grubundaki son macinda Isvicreli M.Laciga-Weingart karsisinda 2-0 (32-30, 21-16) kazandi. Semenov-Koshkarev ikilisinin gruptaki son macinda Avusturyali Mullner-Horst takimina yenilmesi Ispanyollari grup birincisi olarak bir ust tura tasidi. Grupta ucuncu maglubiyetini alan Isvicre ekibi ise sampiyonaya veda etti.


Erkeklerde 2009 yilinin Dunya Sampiyonlari Alman Julius Brink-Jonas Reckermann ikilisi gruptaki ikinci macini da, Isvicreli Heuscher-Bellaguarda karsisinda 2-0 (21-17, 21-13) kazandi.
Ulkemizde, TVF Plaj Voleybolu Ligi 2010-2011 sezonunda Halkbank formasi giyen Letonyali Martins Plavins ve partneri Janis Semedins de sampiyonaya iyi bir baslangic yaptilar. Grupta oynadiklari ilk iki maci kazanan Plavins-Semedins ikilisi, grup birinciligi icin yarin Amerikali Jake Gibb-Sean Rosenthal ikilisi ile karsilasacak.


Emanuel-Alison ikilisi, ikinci macini tie-break ile kazandi. Danimarkali Soderberg-Hoyer karsisinda 10-4 geriye dustukleri ikinci sette Emanuel”in smac servisleri ve Alison” un dev blokalariyla geri gelen Brezilyali ikili, setin sonunda one gecmeyi basarsa da, bu seti 24-22 kaybetti. Ucuncu sette Danimarkali ikiliye gore daha iyi hucum eden Emauel-Alison, tie-break setini 15-10 kazanarak mucadeleden 2-1 galip ayrildi.


Erkeklerde gunun son maci Amerikali Phil Dalhausser-Todd Rogers ile Fransiz takimi Andy Ces-Kevin Ces arasinda oynandi. Amerikali Casey Jennings-Kevin Wong ikilisinin A grubunu uc galibiyetle birinci bitirmesinden sonra bu mac grup ikinciligi acisindan onem tasiyordu.Dalhausser-Rogers ikilisi ilk sette zorlanmasina ragmen karsilasmadan 2-0 (21-19, 21-13) galip ayrildi. Dalhausser”in mactan sonra gorusleri soyleydi:


“Ces kardesler iyi bir takim fakat bu aksam performanslari dusuk seviyedeydi ve biz de bekledigimizden daha rahat bir galibiyet elde ettik.Ayak bilegimdeki problem devam ediyor ve bundan sonra hergun zorlu maclar oynayacagiz.En azindan yari finallere ulasmak istiyoruz.”
Swatch Fivb Dunya Sampiyonasi”nda erkeklerde yarin oynanacak maclarla grup mucadelesi sona erecek.


No comments: