Sunday, September 25, 2011

Bayanlarda Juliana-Larissa Erkeklerde Emanuel-Alison İkilileri Şampiyon Oldular.



















13 Haziran’da start alan SWATCH FIVB Dünya Şampiyonası dün oynan final ve bronz madalya maçları ile sona erdi. Bayanlarda ve erkeklerde şampiyonluğa Brezilyalılar ulaştı.






13-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen SWATCH FIVB Dünya Şampiyonası dün oynan final ve bronz madalya maçları ile sona erdi. Bayanlarda Brezilyalı Juliana Feliberta Silva – Larissa Franca, erkeklerde ise Brezilyalı Emanuel Rego-Alison Cerutti takımları şampiyonluğa ulaştı.




Bayanlar finalinde Amerikalı May-Treanor-Walsh ve Brezilyalı Juliana-Larissa ikilileri karşı karıya geldiler. Mücadelenin ilk setinde daha üstün bir oyun ortaya koyan Brezilyalı ikili bu seti 21-17 kazandı. İkinci sette özellikle Kerri Walsh’un bloklarıyla iyi bir ritim yakalayan Amerikalılar seti rahat bir sekilde 21-13 kazanınca mac 3. sete uzadı. Tie-break setinde ise, sahada müthiş bir şampiyonluk mücadelesi vardı. Setin genelinde önde olan Amerikalı ikili setin sonunda 14-13 ile maç sayısı attı. Bu noktadan sonra sahada daha sakin olan Brezilyalı ikili idi. Önce maç sayısını karşıladılar ve ardından Juliana, Kerri Walsh’a müthiş bir blok yaptı. Eşitliği yakalayan Brezilyalı ikili son sayıyı da kazanarak seti 16-14 maçı 2-1 aldı ve Dünya şampiyon oldu. İlk kez Dünya şampiyonluğuna ulaşan Brezilyalı Juliana Felisberta Silva – Larissa Franca ikilisinin maçtan sonraki sevinci görülmeye değerdi.







Bayanlarda Çek Cumhuriyeti’nden Klapalova-Hajeckova ikilisini rahat bir oyunla 2-0 (21-14, 21-12) yenen Çinli Chen Xue-Xi Zhang takımı da bronz madalayanın sahibi oldu.




Erkekler finalinde ise Brezilya’nın iki güçlü takımı Marcio Araujo-Ricardo Santos ve Emanuel Rego-Alison Cerutti ikilileri karşılaştılar.












Maça iyi başlayan ve ilk setin ortalarına kadar önde olan taraf Ricardo-Marcio idi.15-15 beraberlikten sonra Emanuel’in yaptığı defanslar ve Alison’un etkili hücumları ile öne geçen Emanuel-Alison ikilisi seti 21-16 kazandı. İkinci sette ise daha üstün olan taraf Emanuel-Alison oldu. Özellikle setin başlarındaki bir pozisyona Marcio uzun süre itiraz etti ve baş hakemden Marcioya önce sarı sonra da kırmızı kart gösterdi. Bu noktadan sonra Ricardo-Marcio ikilisi oyundaki konsantrasyonlarını kaybettiler. 2. seti de 21-15 kazanan Emanuel Rego-Alison Cerutti ikilisi mutlu sona ulaştı.




Bu sonucla Emanuel Rego, 3. kez Dünya şampiyonu unvanını kazanırken, genc partneri Alison Cerutti ise 2009’da finale kaybettikten sonra bu kez kazanarak, ilk kez Dünya şampiyonluğu sevinci yasamış oldu.




Erkeklerde çekişmeli gecen bronz madalya mücadelesini ise geçtiğimiz sezon Halkbank Plaj Voleybolu takımında oynayan Letonyalı Martins Plavins ve partneri Janis Semedins karşısında 2-1 (22-20, 18-21, 15-11) kazanan 2009’un Dünya şampiyonları Alman Julius Brink-Jonas Reckermann ikilisi oldu.














No comments: