Sunday, September 25, 2011

Bayanlarda Beklenen Final









Roma’da devam eden Swatch FIVB Dünya Şampiyonası’nda bayanlarda finale kalan takımlar belli oldu. Amerikalı Misty May-Treanor-Kerri Walsh ve Brezilyali Juliana Felisberta Silva-Larissa Franca yarın Dünya şampiyonluğu için mücadele edecekler.


Bugün oynan bayanlar yarı final ilk maçında Brezilyali Juliana-Larissa ikilisi, Çek Cumhuriyeti’nden Klapalova-Hajeckova ikilisini rahat bir oyun sonunda 2-0’la (21-14, 21-13) geçerek şampiyonada finale kalmayı başardı.


Diğer yarı final mücadelesinde ise 2008 Pekin Olimpiyatları’nın şampiyonları Amerikalı Walsh - May-Treanor , Pekin 2008 Olimpiyatları’nın bronz madalyalı takımı Çinli Chen Xue-Xi Zhang ile karşılaştı. Mücadeleden 2-1 (21-17, 15-21- 15-10) galip ayrılan Amerikalı ikili, Swatch FIVB Dünya Şampiyonası’nda bayanlarda finale kalan ikinci takım oldu.





Yarı final maçından sonra Kerri Walsh ve Misty May-Treanor’un görüşleri şöyle idi:


Misty: “Oynadığımız her maçta aslında tie-break setine kalmak istemiyoruz, ilk iki sette maçı almalıydık. İkinci sette ritmimizi kaybettik fakat üçüncü sette geri geldik. Bazen kaybedilen ikinci setten sonra maçı kazanmak zor olabilir ama biz bugün başardık ve finaldeyiz.’’


Walsh: Heyecanlı bir final olacak. Bu sene Larissa-Juliana ikilisine karşı oynadığımız iki maçı da kaybettik. Yarın onlara karşı bu seneki ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. Brezilyalı ikili çok iyi bir takım, yarın zorlu bir gün olacak.’’


Bayanlarda yarın oynanacak Walsh – May-Treanor, Larissa – Juliana finali, 2005’te Amerikalıların kazandığı Dünya şampiyonası finalinin de rövanşı niteliğinde olacak.Walsh – May-Treanor ikilisinin bugüne kadar üç Dünya şampiyonluğu bulunuyor. Brezilyalı ikilinin ise Dünya şampiyonlarında bir gümüş, bir de bronz madalyası var.





No comments: